16 November 2010

beri peluang pada diri

Insentif iMasyuk (POOL 2x6 Level)
Insentif iMasyuk adalah pendapatan pasif daripada kaedah POOL dan anda berpotensi mendapat insentif iMasyuk walaupun anda langsung tidak menaja seorang pun. Ini kerana susunan downline percuma adalah disusun secarasiapa cepat dia dapat dahulu dan agihan daripada keseluruhan penjualan pakej web PeluangBaik.com.
7% daripada harga pakej diberikan sebagai insentif iMasyukuntuk setiap level. Dan pengiraan insentif ini juga bergantung kepada pakej yang anda sertai. Dan disini kelebihan berpihak kepada ahli Pakej Premium. 
Ahli Pakej Premium yang menerima downline percuma Pakej Premium (disusun secara POOL) di dalam pelan iMasyuk akan menerima RM161 iaitu 7% daripada nilai Pakej Premium (RM2,300). Tetapi Ahli Pakej Economy yang menerima downline percuma Pakej Premium (disusun secara POOL) di dalam pelan iMasyuk hanya akan menerima RM10.50 sahaja daripada nilai Pakej Economy (RM150.00). Ahli Pakej Standard yang menerima downline percuma Pakej Premium (disusun secara POOL) di dalam pelan iMasyuk hanya akan menerima RM31.50 sahaja daripada nilai Pakej Economy (RM450.00). Manakala ahli Pakej Professional yang menerima downline percuma Pakej Premium (disusun secara POOL) di dalam pelan iMasyuk hanya akan menerima RM63.00 sahaja daripada nilai Pakej Economy (RM900.00)
Kelebihan yang sangat besar kepada Ahli Pakej Premium.
 
Kebaikan Kepada Pembeli Pakej Premium:
Kelebihan membeli Pakej Premium ialah anda layak menerima semua peringkat insentif iMasyuk. 
Contoh:
Jika anda ahli Pakej Economy, dan seorang ahli baru yang membeli Pakej Economy disusun secara first come first serve di bawah rangkaian pelan insentifiMasyuk anda, anda layak menerima Insentif iMasyuk sebanyak RM10.50.

Jika anda ahli Pakej Economy, dan seorang ahli baru yang membeli Pakej Premium disusun secara first come first serve di bawah rangkaian pelan insentifiMasyuk anda, anda hanya layak menerima Insentif iMasyuk juga sebanyak RM10.50 kerana anda pembeli Pakej Economy.

Tetapi jika anda ahli Pakej Premium, dan seorang ahli baru yang membeli Pakej Premium disusun secara first come first serve di bawah rangkaian pelan insentif iMasyuk anda, anda layak menerima Insentif iMasyuk sebanyak RM161.00 kerana anda juga pembeli Pakej Premium.
Contoh Potensi Pengiraan Pendapatan:
Jika ahli Pakej Economy, anda terima Insentif iMasyuk sebanyak RM10.50.
Jika 
downline Pakej Economy penuh pada semua level anda (2x6 level) iaitu seramai 126 orang. Pengiraan adalah 126 orang x RM10.50 bersamaan RM1,323.00.
Jika ahli Pakej Standard, anda terima Insentif iMasyuk sebanyak RM31.50.
Jika 
downline Pakej Standard penuh pada semua level anda (2x6 level) iaitu seramai 126 orang. Pengiraan adalah 126 orang x RM31.50 bersamaan RM3,969.00.
Jika ahli Pakej Professional, anda terima Insentif iMasyuk sebanyak RM63.00.
Jika 
downline Pakej Professional penuh pada semua level anda (2x6 level) iaitu seramai 126 orang. Pengiraan adalah 126 orang x RM63.00 bersamaan RM7,938.00.
Jika ahli Pakej Premium, anda terima Insentif iMasyuk sebanyak RM161.00.
Jika 
downline Pakej Premium penuh pada semua level anda (2x6 level) iaitu seramai 126 orang. Pengiraan adalah 126 orang x RM161.50 bersamaan RM20,349.00.

 
D. Insentif iRelax (POOL 3x3 Level)
Insentif iRelax adalah pendapatan pasif yang istimewa dimana insentif RM5 diagihkan untuk setiap level dan insentif bagi antara pakej adalah sama. Yang membawa kelainan di dalam setiap pakej adalah bilangan unit. Insentif ini tidak disediakan untuk Pakej Economy. Segera upgrade kepada pakej yang lebih besar untuk dapatkan potensi pendapatan berterusan.Pendapatan pasif masih dikekalkan iaitu downline percuma disusun secarafirst come first serve dan agihan daripada keseluruhan penjualan pakej web PeluangBaik.
RM5 diberikan sebagai insentif iRelax bagi 1 unit untuk setiap level. Dan disini juga kelebihan berpihak kepada ahli Pakej Premium. 
Ahli Pakej Premium akan menerima 7 unit iRelax berbanding Ahli Pakej Standard yang hanya menerima 1 unit iRelax sahaja. Jadi sudah pasti ahli Pakej Premium mempunyai potensi pendapatan 7 kali ganda. Dan setiap unit berpotensi menerima downline percuma dalam bentuk unit yang disusun secara POOL.
Melalui perkiraan keseluruhan pelan iRelax ini, 1 unit berpotensi menjana pendapatan sehingga RM195. Jika 7 unit iaitu bagi Pakej Premium, potensi pendapatan menjadi RM195 x 7 = RM1365. Hebat bukan! Jika anda keluarkan modal RM2,300, anda boleh menerima RM1365 hanya untuk insentif iRelax TANPA USAHA MENCARI DOWNLINE. JUMLAH INI BELUM DIKIRA INSENTIF LAIN YANG LEBIH HEBAT LAGI.


E. Insentif Kepimpinan

Insentif Kepimpinan adalah pendapatan tambahan dalam penajaan terus yang istimewa dimana diberikan kepada ahli yang aktif mempromosikan pakej web PeluangBaik.com. 

Anda yang berjaya menaja 4 orang dan ke atas, setiap insentif tajaan terus yang diterima, akan ditambah insentif sebanyak 5% daripada nilai pakej yang diambil oleh rakan yang ditaja.
Contoh:
Anda mengambil Pakej Premium dan berjaya menaja 3 orang. Tajaan yang ke-4, anda akan menerima RM460 sebagai Insentif Taja Terus dan tambahan RM115 sebagai Insentif Kepimpinan. Jumlah insentif penajaan anda termasuk insentif kepimpinan adalah sebanyak RM575. Jika selepas itu, anda boleh menaja hanya 2 ahli Pakej Premium sehari, sebulan anda boleh menaja pendapatan sehingga lebih RM30,000 tidak termasuk insentif-insentif yang lain.
Contoh Potensi Pengiraan Pendapatan:
Jika ahli Pakej Economy, untuk tajaan ke-4, anda terima Insentif Kepimpinan sebanyak RM7.50. Jika 
menaja sehari seramai 10 orang Pakej Economy, pendapatan anda sehari adalah RM75. Pendapatan anda untuk sebulan adalah RM2,250.00 (hanya untuk insentif kepimpinan)
Jika ahli Pakej Standard, untuk tajaan ke-4, anda terima Insentif Kepimpinan sebanyak RM22.50. Jika menaja sehari seramai 10 orang Pakej Standard, pendapatan anda sehari adalah RM225.00. Pendapatan anda untuk sebulan adalah RM6,750.00  (hanya untuk insentif kepimpinan)
Jika ahli Pakej Professional, untuk tajaan ke-4, anda terima Insentif Kepimpinan sebanyak RM45.00. Jika menaja sehari seramai 10 orang Pakej Professional, pendapatan anda sehari adalah RM450.00. Pendapatan anda untuk sebulan adalah RM13,500.00 (hanya untuk insentif kepimpinan)
Jika ahli Pakej Premium, untuk tajaan ke-4, anda terima Insentif Kepimpinan sebanyak RM115.00. Jika menaja sehari seramai 10 orang PakejProfessional, pendapatan anda sehari adalah RM1,150.00. Pendapatan anda untuk sebulan adalah RM34,500.00 (hanya untuk insentif kepimpinan)

 
F. Insentif Pengaktifan (untuk e-Centre sahaja)
Insentif Pengaktifan adalah eksklusif untuk e-Centre. e-Centre mewakili syarikat Multisoft Resources Sdn Bhd untuk mengaktifkan ahli baru. Dan setiap pengaktifan yang dibuat akan diberi insentif sebanyak 2% daripada nilai pakej yang diaktifkan. 
Kelayakan untuk menjadi e-Centre adalah ahli perlu membeli Pakej Premium.
Contoh:
Anda sebagai e-Centre telah mengaktifkan ahli baru Pakej Premium. Jadi anda akan menerima 2% daripada nilai pakej iaitu sebanyak RM46. Jika mengaktifkan ahli baru Pakej Standard, anda akan menerima 2% daripada nilai pakej iaitu sebanyak RM9.
Contoh Potensi Pengiraan Pendapatan:
Jika mengaktifkan seorang ahli Pakej Economy, anda terima Insentif Pengaktifan sebanyak RM3. Jika sehari anda dapat mengaktifkan 10 ahli Pakej Economy, sebulan anda berpotensi mendapat RM900.
Jika mengaktifkan seorang ahli Pakej Standard, anda terima Insentif Pengaktifan sebanyak RM9. Jika sehari anda dapat mengaktifkan 10 ahli Pakej Standard, sebulan anda berpotensi mendapat RM2,700.
Jika mengaktifkan seorang ahli Pakej Professional, anda terima Insentif Pengaktifan sebanyak RM18. Jika sehari anda dapat mengaktifkan 10 ahli Pakej Professional, sebulan anda berpotensi mendapat RM5,400.
Jika mengaktifkan seorang ahli Pakej Premium, anda terima Insentif Pengaktifan sebanyak RM46. Jika sehari anda dapat mengaktifkan 10 ahli Pakej Professional, sebulan anda berpotensi mendapat RM13,800.

G. Auto-Reentry
Setiap ahli mempunyai 2 jenis platform insentif iaitu e-Wallet dan e-Voucher. Setiap insentif yang diterima akan dimasukkan kesemuanya ke dalam e-Wallet kecuali bagi insentif iMasyuk, insentif iRelax, insentif iGrow & insentif Kepimpinan. 
Bagi insentif iMasyuk, insentif iRelax, insentif iGrow dan insentif Kepimpinan ini, setiap insentif yang diterima, 10% daripadanya akan dimasukkan ke dalam e-Voucher anda. Apabila mencapai nilai pakej yang anda miliki, satu pakej web baru akan diberikan kepada anda termasuk satu akaun ahli baru di bawah tajaan anda.

Contoh:
Anda sebagai pembeli Pakej Economy, dan setelah e-Voucher anda mencapai nilai RM150 iaitu nilai Pakej Economy, secara automatik nilai e-Voucher anda sebanyak RM150 akan ditolak dan ditukarkan kepada satu akaun ahli baru di bawah tajaan anda. Dan anda juga menerima insentif tajaan terus daripada akaun baru tersebut.
Anda sebagai pembeli Pakej Standard, dan setelah e-Voucher anda mencapai nilai RM450 iaitu nilai Pakej Standard, secara automatik nilai e-Voucher anda sebanyak RM450 akan ditolak dan ditukarkan kepada satu akaun ahli baru di bawah tajaan anda. Dan anda juga menerima insentif tajaan terus daripada akaun baru tersebut.
Anda sebagai pembeli Pakej Professional, dan setelah e-Voucher anda mencapai nilai RM900 iaitu nilai Pakej Professional, secara automatik nilai e-Voucher anda sebanyak RM900 akan ditolak dan ditukarkan kepada satu akaun ahli baru di bawah tajaan anda. Dan anda juga menerima insentif tajaan terus daripada akaun baru tersebut.
Anda sebagai pembeli Pakej Premium, dan setelah e-Voucher anda mencapai nilai RM2,300 iaitu nilai Pakej Premium, secara automatik nilai e-Voucher anda sebanyak RM2,300 akan ditolak dan ditukarkan kepada satu akaun ahli baru di bawah tajaan anda. Dan anda juga menerima insentif tajaan terus daripada akaun baru tersebut.

MANA SATU KATEGORI ANDA TIDAK MENJADI MASALAH!
Terdapat 4 pelan insentif khusus untuk rajin yang berusaha menaja rakan-rakan baru, iaitu Insentif Taja Terus sebanyak 20%, Insentif Kepimpinan sebanyak 5% untuk tajaan ke-4 & seterusnya, Insentif iGrow sebanyak 2% sehingga level 2 dan 1% bagi level ke-3. Dan juga bagi Insentif Pengaktifan iaitu khusus untuk e-Center. Setiap pengaktifan diberi insentif sebanyak 2%.
Dan tambahan 2 pelan insentif khusus untuk ahli yang tidak menaja, iaitu Insentif iMasyuk dan Insentif iRelax. Kedua-dua insentif ini berjalan di dalam susunatur secara automatik POOL dengan cara'siapa cepat dia dapat' kerana agihan adalah daripada jumlah keseluruhan penjualan syarikat. Ahli akan mendapat downline / unit percuma secara susunan POOL mengikut 'siapa cepat dia dapat'.
Kesimpulannya, ahli yang rajin berusaha menaja dan mencari rakan baru sebagai downline mereka berpotensi mendapat 6 jenis insentif ini yang mana berjalan serentak.

No comments:

Post a Comment